Dış Cephe Mantolama ve Boya Müşavirlik Hizmeti

Dış Cephe Mantolama ve Boya Müşavirlik Hizmeti

Dış Cephe Mantolama ve Boya Müşavirlik Hizmeti

Bu makalemizde sizlere dış dış cephe mantolama ve boya için müşavirlik hizmeti verirken firmalardan teklif alınması sürecine kadar neler yaptığımızı anlatmaya çalışacağız.

Binalarımızda zaman içinde eskiyen dış cephelerin mantolama veya boya yapılması artan maliyetler nedeniyle çok zor verilen bir karar haline gelmiştir.

Mantolama veya boya yapılması için genellikle site yöneticileri birkaç firmadan teklif alarak aldığı teklifler arasında bir seçim yapmaya çalışırlar. Ancak bu yöntem doğru bir yöntem değildir. Zira her firmanın teklifi ayrı ayrı işleri tanımladığı için fiyatı kıyaslama imkânı vermez. Biz bu makalemizde müşavir bir firma olarak bizim bu işi nasıl yaptığımızı sizlere aktarmaya çalışacağız.

Öncelikle bu işe karar verildiği anda yaklaşık bir bütçe oluşturur, Bunun yanında belge hazırlarız. Bunlar; teknik şartname, idari şartname ve taslak sözleşmedir. Böylelikle teklif almak için hazır konuma geliriz. Şimdi bu belgeler neler içerir size onu aktarmaya çalışalım.

  1. TEKLİF ÖNCESİ HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER

 

1.A. TEKNİK ŞARTNAME HAZIRLANMASI

Her bir cephenin ayrı bir ihtiyacı, farklı bir yapım yöntemi olduğundan bu konu müşavir firma tarafından irdelenmeli ve ihtiyaç duyulan yöntem teknik şartname olarak yapım firmalarına sunulmalıdır. Bu şartname de istenen işin yanında kullanılacak malzeme, malzeme sarfiyatları, iskele istekleri net bir şekilde tanımlanmalıdır.

 

1.B. İDARİ ŞARTNAME HAZIRLANMASI

İşin yapımının yanı sıra barınma, yemek, iş saatleri, raporlama periyotları, ilave istenen iş güvenliği gereklerini içeren bir şartname daha oluşturulmalıdır. Buna da idare şartname denir. İdari şartname de müşavir firma tarafından hazırlanmalıdır.

 

1.C. TASLAK SÖZLEŞME HAZIRLANMASI

Taslak sözleşmede ödeme şekli, avans bedeli ve karşılığı, teminat konuları, İSG sorumlulukları gibi birçok konu aydınlatılmalı teklif verecek firmanın teklif vereceği iş hakkında bir soru işareti kalmaması sağlanmalıdır.

 

Firmalar bu şartnameye göre tekliflerini vermeli ve işin kontrolü de müşavir firma tarafından kontrol edilmeli böylelikle şartname ve işin uygunluğu sürekli kontrol altında tutulmalıdır.

 

Teklif bu belgeler teklif istenecek firmalara gönderilmeden alınmamalı site yöneticilerinde kafa karışıklığına yol açmamalıdır.

© Copyright 2019 Essente Bilişim | Tüm Hakları Saklıdır